Wie zijn wij

Urban Myth maakt sinds 2001 interdisciplinaire theatervoorstellingen voor de grote- en kleine zaal onder leiding van regisseur Jörgen Tjon A Fong. De afgelopen 15 jaar maakten we als vast theatergezelschap van ITA (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam) ook eigenzinnig en diverse programmering, variërend van talkshows tot een alternatieve Nachtmis.

Onze voorstellingen zijn vaak een gezamenlijke zoektocht naar de antwoorden op actuele en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van diversiteit en introduceren nieuwe invalshoeken op verhalen over onze gedeelde Nederlandse geschiedenis.

Ons publiek 
Met elke keer een andere invalshoek en een palet aan tekstschrijvers en acteurs weerspiegelt Urban Myth de huidige vragen vanuit de samenleving en ons hybride publiek: Midden in de samenleving, zich wentelend in een cocktail van muziek, mode, media, film en maatschappij.

Platform Storytelling 
Samen met gevestigde auteurs en amateur collectieven ontwikkelen we evenementen waarbij nieuw schrijftalent de kans krijgt mee te werken aan nieuwe (theater)producties.

Urban Myth Community 
Urban Myth zoekt haar publiek op daar waar de beleving intens en maatschappelijke herkenning maximaal is. Met onze communityprojecten ontlokken en halen we cultureel diverse en kleurrijke verhalen op bij de achterban. Deze hedendaagse onvertelde verhalen die hun wortels hebben in de diverse culturele familiegeschiedenissen krijgen via Urban Myth een podium.

Onze missie

Urban Myth is een culturele organisatie die, door onvertelde verhalen een podium te geven, een nieuwe kijk biedt op identiteit en de manier waarop die wordt vormgegeven. Culturele diversiteit is altijd onderdeel geweest van de Nederlandse samenleving en historie en maakt daarmee vanzelfsprekend (en in harmonie) deel uit van de Nederlandse identiteit.

Het team

Jörgen Tjon A Fong

Artistiek leider

Rosanna Duttenhofer

Zakelijk leider

Mariska van der Fluit

Productie

Christy Ju

Branding & communicatie

Liekje Welten

Productie Hollandse Meesters Her-Zien

Myrddin Baars

PR & publiciteit - De Laatste Dichters

Bestuur

Urban Myth onderschrijft de Governance Code Cultuur. Het besturingsmodel van de Urban Myth is een bestuur.

Het bestuur bestaat uit:

Edward John Paulina | voorzitter
Edward John Paulina is in het dagelijks leven directeur publieke gezondheid GGD Hollands Noorden.


Jacqueline Stolmeijer-Arends | 
secretaris
Jacqueline Stolmeijer-Arends is in het dagelijks leven inititaor van het platform Governance in cultuur. Zij is lid van de raad voor Cultuur en penningmeester van Medialab SETUP.

Aroen Jagroep penningmeester
Aroen Jagroep is in het dagelijks leven financial controller bij de ABN AMRO

 

Rooster van aftreden bestuur

Bestuurs- en directiereglement

Bestuursverslag 2018 

Artistieke raad

  • Manoushka Zeegelaar Breeveld
  • Thirsa van Til
  • Robbert van Heuven

Ambassadeurs

  • Alma Nooy
  • Glenn Helberg
  • Henna Kanhai
  • Mark Sedney
  • Pearl Dias
  • Ricardo Tuinfort