Wie zijn wij

Urban Myth maakt sinds 2001 interdisciplinaire theatervoorstellingen voor de grote- en kleine zaal onder leiding van regisseur Jörgen Tjon A Fong. De afgelopen 18 jaar maakten we als vast theatergezelschap van ITA (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam) ook eigenzinnig en diverse programmering, variërend van talkshows tot een alternatieve Nachtmis.

Onze voorstellingen zijn vaak een gezamenlijke zoektocht naar de antwoorden op actuele en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van diversiteit en introduceren nieuwe invalshoeken op verhalen over onze gedeelde Nederlandse geschiedenis.

Ons publiek 
Met elke keer een andere invalshoek en een palet aan tekstschrijvers en acteurs weerspiegelt Urban Myth de huidige vragen vanuit de samenleving en ons hybride publiek: Midden in de samenleving, zich wentelend in een cocktail van muziek, mode, media, film en maatschappij.

Platform Storytelling 
Samen met gevestigde auteurs en amateur collectieven ontwikkelen we evenementen waarbij nieuw schrijftalent de kans krijgt mee te werken aan nieuwe (theater)producties.

Urban Myth Community 
Urban Myth zoekt haar publiek op daar waar de beleving intens en maatschappelijke herkenning maximaal is. Met onze communityprojecten ontlokken en halen we cultureel diverse en kleurrijke verhalen op bij de achterban. Deze hedendaagse onvertelde verhalen die hun wortels hebben in de diverse culturele familiegeschiedenissen krijgen via Urban Myth een podium.

Onze missie

Urban Myth is een culturele organisatie die, door onvertelde verhalen een podium te geven, een nieuwe kijk biedt op identiteit en de manier waarop die wordt vormgegeven. Culturele diversiteit is altijd onderdeel geweest van de Nederlandse samenleving en historie en maakt daarmee vanzelfsprekend (en in harmonie) deel uit van de Nederlandse identiteit.

Het team

Jörgen Tjon A Fong

Artistiek adviseur

Rosanna Duttenhofer

Zakelijk leider

Maureen Healy

Algemeen directeur

Christy Ju

Branding & communicatie

Sarah Bergen

Productie

Myrddin Baars

Pers en PR

Bestuur

Urban Myth onderschrijft de Governance Code Cultuur. Het besturingsmodel van de Urban Myth is een bestuur.

Het bestuur bestaat uit:

Edward John Paulina | voorzitter
Edward John Paulina is in het dagelijks leven directeur publieke gezondheid GGD Hollands Noorden.

Aroen Jagroep penningmeester
Aroen Jagroep is in het dagelijks leven financial controller bij de ABN AMRO.

Marleen Lamers | secretaris
Marleen Lamers is in het dagelijks leven directeur/bestuurder en coach in de creatieve sector.

Fatma Ossedrijver-Cakir | bestuurslid
Fatma Ossedrijver-Cakir is in het dagelijks leven adviseur Bedrijfsvoering bij Directie Constitutionele Zaken en Wetgeving van het Ministerie van BZK.

 

Rooster van aftreden bestuur
Bestuursverslag 2023

Bestuursverslag 2022

Bestuursverslag 2021

Bestuursverslag 2020