Voorstellingen en projecten

Urban Myth maakt maakt interdisciplinaire theatervoorstellingen onder leiding van artistiek leider en regisseur Jörgen Tjon A Fong. In onze voorstellingen vertellen we kleurrijke onvertelde verhalen of geven we nieuwe invalshoeken op bestaande verhalen en onze gedeelde geschiedenis.

Agenda

Nu in het theater

Martin Luther King

Martin Luther King volgt het verhaal van de jonge Martin Luther King die in zijn jeugd al een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent: “I have a dream… Een coproductie met De Krakeling en Stip Producties.

Meer over deze voorstelling

Coming Soon!

Drie Zusters

Drie jonge vrouwen, opgesloten in een provinciestadje. Op het punt hun leven uit te zitten en te accepteren dat alles is zoals het is. Drie Zusters van Anton Tjechov is een toneelstuk vervuld van hoop en verlangen. Over jonge mensen op de rand van volwassenheid, op zoek naar wie ze zijn.

Meer over deze voorstelling

Projecten

Hollandse Meesters Herzien

Hollandse Meesters Her-Zien is een groeiende fototentoonstelling van curator Jörgen Tjon A Fong van Urban Myth i.s.m. het Amsterdam Museum. De tentoonstelling bestaat uit portretten in de stijl van Rembrandt en zijn tijdgenoten, waarbij prominente Nederlanders van kleur in de huid kruipen van Hollanders van kleur, waarvan we op basis van historisch onderzoek weten dat ze in de zeventiende en achttiende eeuw in Holland leefden.

Lees meer

De Alternatieve Nachtmis

Het alternatief voor Kerstavond thuis op de bank. Met bekende gasten en serieus vermaak.
I.s.m. Internationaal Theater Amsterdam.

Lees meer

Agenda

za 16 nov
20:15
Drie Zusters
Het Nationale Theater
Den Haag
di 19 nov
20:00
Drie Zusters
Orpeus
Apeldoorn
wo 20 nov
20:15
Drie Zusters
Zaantheater
Zaandam
di 26 nov
20:15
Drie Zusters
Cool Kunst en Cultuur
Heerhugowaard
vr 29 nov
20:15
Drie Zusters
De Meervaart
Amsterdam
za 30 nov
20:15
Drie Zusters
Theater de Purmaryn
Purmerend
zo 1 dec
20:00
Drie Zusters
Stadsschouwburg Utrecht
Utrecht