Ella!

Dit zei het publiek:

Over deze voorstelling

Jazzvocaliste Denise Janna brengt in het 100e geboortejaar van Ella Fitzgerald een prachtige ode aan de First Lady of Song. Ze vertelt hoe de zangeres uitgroeide tot wereldster en laat horen dat haar onvergetelijke songs nog steeds even prachtig zijn.

Ella! trok als pilot in Amsterdam en Den Haag al volle zalen met een zeer enthousiast publiek. In 2014 waren er 12 voorstellingen en ook die werden zeer goed ontvangen. Er zijn theaters die deze voorstelling in dezelfde week nog bijboekten vanwege de lange wachtlijsten.

Weinigen weten dat Ella Fitzgerald achter haar glansrijke carrière een grimmige jeugd doormaakte. Haar moeder stierf toen ze 14 jaar oud was. Daarna raakte haar leven in een vrije val, tot ze op een avond de legendarische Amateur Night won in het Apollotheater in Harlem, New York. Vanaf dat moment veranderde haar leven en groeide Fitzgerald uit tot the Queen of Jazz.

Ella Fitzgerald
Ella Fitzgerald was in de jaren vijftig en zestig de populairste Amerikaanse jazz-zangeres en trakteerde de wereld op onvergetelijke songs als ‘You’ll Have To Swing It’ en ‘But Not For Me’. Jazzvocaliste Denise Jannah brengt in deze Urban Myth-muziektheaterproductie een prachtige ode.

Denise Jannah
Denise Jannah was de eerste Nederlandse zangeres die gecontracteerd werd door het Amerikaanse Blue Note Jazzlabel. Jannah kruipt in de huid van Fitzgerald en vertolkt haar mooiste liedjes op onnavolgbare wijze. Zo brengt zij Ella terug tot leven in een show die alle facetten van het leven van the Queen of Jazz belicht.

Concept en regie: Jörgen Tjon A Fong
Spel en muziek: Denise Jannah
Muziek: Danny van Kessel, Pieter Althuis e.a.
Foto: Jean van Lingen

Ella! speelde van 17-02 tot en met 15-05- 2017

De media over Ella!

Speellijst

Deel deze voorstelling