Drie Zusters

Dit zei het publiek:

Over deze voorstelling

‘Oh, je bent zo jong, je bent zo wonderbaarlijk en prachtig jong! Ik voel me zo geweldig – mijn hart is vol vreugde … Ik hou van je, hou van je … zoals ik nog nooit van iemand heb gehouden …’

Gebroken harten. Onstuimige verlangens. Nieuwe dromen.
Drie jonge vrouwen opgesloten in een provinciestadje. Op het punt hun leven uit te zitten en te accepteren dat alles is zoals het is. Het vermaak komt van een bataljon soldaten dat ook in het stadje gelegerd is. De militairen lopen de deur plat bij de drie prachtige zusjes – met onoverkomelijke gevolgen. Huwelijken worden uit elkaar gerukt, oude verlangens nieuw leven ingeblazen en er ontstaat nieuwe hoop, op leven en dood. Alles wordt meedogenloos op het spel gezet voor een nieuwe morgen.

Een enorme, zuiverende storm is zich aan het opbouwen, en die zal onze maatschappij schoonblazen van luiheid en onverschilligheid, schoon van vooringenomenheid tegen werk en de stinkende verveling.

Drie Zusters van Anton Tjechov is een toneelstuk vervuld van hoop en verlangen. Eén van de klassiekers, over een onderwerp dat een eeuw later nog steeds boven op de huid van de tijd zit. Jonge mensen op de rand van volwassenheid, op zoek naar wie ze zijn. In een frisse vertaling, opgevoerd door een wervelende cast van 11 acteurs.

Over twee- of driehonderd jaar zal het leven op aarde verbazingwekkend, onvoorstelbaar mooi zijn.

Productie
Deze productie wordt geproduceerd door Urban Myth in coproductie met ITA. In de regie van Koos Terpstra, die tevens verantwoordelijk is voor de nieuwe vertaling.

Cast & Crew
De cast bestaat uit:  George Tobal, Eran Ben Michael, Nhung Dam, Jonata Taal, Sharlee Daantje, Leandro Ceder, Nazanin Taheri,  Gustav Borreman, Steyn de Leeuwe, Marlies Hamelynck en Katelijne Beukema.

Bewerking en regie: Koos Terpstra
Decor: Mats Boswijk
Lichtontwerp: Coen van der Hoeven
Kostuums: Jantine Kraaijeveld
Productieleiding: Nienke Wulder
Regie-assistentie: Jeninke de Jong
Castingadviezen: Hans Kemna

De media over Celia!

Agenda

Deel deze voorstelling