De Laatste Dichters

Dit zei het publiek:

Over deze voorstelling

De Laatste Dichters van Urban Myth, is een opwindende theaterervaring. Over de kracht van kunst. Over het vinden van je ware identiteit via woord en muziek. Over De Laatste Dichters, drie mannen die zich eind jaren 60 in Amerika emanciperen via poëzie en muziek. Met hun woorden als wapen bestrijden ze een generaties-oud zelfbeeld van Afro-Amerikanen. Dit is de geboorte van rap en de inspiratie voor vele generaties rappers.

Met het gelijknamige boek van Christine Otten over deze dichters, losjes in de ene hand en eigen actuele verhalen en nieuw materiaal in de andere, onderzoekt Urban Myth wat vijftig jaar zwarte emancipatie ons opleverde. Niet alleen in Amerika, maar ook hier in Nederland.

Cast geeft zich bloot
Geïnspireerd door het werk en de levens van The Last Poets onderzoeken Birgit Schuurman, Tarikh Janssen, Cees geel, Uriah Havertong en muzikante Pink Oculus wat de boodschap van de Laatste Dichters nu nog betekent. Niet alleen in de huidige maatschappij, maar ook voor zichzelf en geven zichzelf daarbij volkomen bloot. Met De Laatste Dichters brengen regisseur Jörgen Tjon A Fong en de cast geen biografie of ode aan, maar werpen een kritische blik op het verleden, het heden en zichzelf waarbij niemand gespaard blijft. Persoonlijk, scherp, spannend en actueel.

Christine Otten en Urban Myth
Dit is de tweede muzikale voorstelling van Urban Myth waarbij een boek van Christine Otten als inspiratie dient. In de veel geprezen grote zaal voorstelling ‘We hadden Liefde, we hadden wapens’ uit 2017 stonden de Amerikaanse burgerrechtenbeweging en rhythm & blues en soul uit de jaren 60 centraal. Beide voorstellingen verkennen de overeenkomsten en verschillen tussen de geschiedenis en het huidige debat over de cultureel diverse maatschappij in Nederland.

Cast & Regie
Regie en script: Jörgen Tjon A Fong
Geïnspireerd op het boek De Laatste Dichters van Christine Otten
Cast: Cees Geel, Tarikh Janssen, Birgit Schuurman, Uriah Havertong.
Muziek: Pink Oculus en Rijnmar de Goede

Creative Crew
Decorontwerp: Elian Smits
Lichtontwerp: Vincent Romijn
Geluidsontwerp: Jelle van Setten
Kostuumontwerp: Jantine Kraaijeveld
Vormgeving: Wouter Koster
Fotografie: Anne van Zantwijk (Tarikh Janssen en Cees Geel), Charlotte Apituley (Birgit Schuurman), Jesaja Hizkia (Pink Oculus), Jaël Wattimury (Uriah Havertong) 

Kaartverkoop en Coproducenten
Kaartverkoop: Bos Theater Producties
Coproducent: Internationaal Theater Amsterdam

 

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door:

Speellijst

Deel deze voorstelling