Celia!

Dit zei het publiek:

Over deze voorstelling

Twee Cubaanse iconen, Celia Cruz en Celia Sánchez, ontmoeten elkaar in de swingende voorstelling van Urban Myth.

Wie aan Cuba denkt, denkt aan Salsa. En wie aan Salsa denkt, denkt aan Celia Cruz: de ‘Queen of Salsa’. In Celia! speelt Manoushka Zeegelaar- Breeveld de rol van Cruz. Susan Visser is Celia Sánchez, rechterhand van Fidel Castro (Eric Corton) en spil van de Cubaanse revolutie. De idealen van de gevluchte Cruz en de revolutionair Sánchez staan lijnrecht tegenover elkaar. Er ontstaat spanning en conflict over loyaliteit en identiteit. En met de steengoede latinband Timbazo onder leiding van Nils Fischer op het podium ontstaat er natuurlijk ook een groot spetterend salsafeest.

Als Celia Cruz met haar band naar Amerika vlucht tijdens de Cubaanse Revolutie, reist Celia Sánchez haar achterna. Sànchez paait, bespeelt en manipuleert Cruz om haar over te halen om terug naar Cuba te komen en zich in te zetten voor de Revolutie: “Als we mensen zoals Celia Cruz achter ons hebben, zijn we onverslaanbaar!”

Cruz voelt zich meer thuis in de muziek waarmee zij haar verloren Cuba vertegenwoordigt, dan in de samenleving waar Sánchez voor strijdt. Er ontstaat een vurig conflict, vol vijandigheid en wantrouwen. Lukt het de revolutionair om de Queen of Salsa over te halen om naar Cuba terug te keren?

Muziek 
Live op het podium: salsaband Timbazo. Deze muzikale omlijsting maakt het een feestelijke, temperamentvolle voorstelling met veel swingende salsa en de nostalgische muziek van de Buena Vista Social Club.

Cast 
Celia Cruz: Manoushka Zeegelaar-Breeveld
Celia Sánchez: Susan Visser
Fidel Castro: Eric Corton
Pedro Knight: Dennis Rudge
Nerita: Noah Blindenburg
Band: Nils Fischer, Samuel Ruiz, Oscar Cordero, Marc Bischoff, Armando Vidal, Joe Rivera

Creatives
Tekst: Koos Terpstra
Regie: Jörgen Tjon A Fong
Dramaturgie: Corien Baart
Kostuumontwerp: Eva Krammer
Stylingassistentie & Jantine Kraaijeveld
Decorontwerp: Elian Smits
Lichtontwerp: Coen van der Hoeven
Techniek: Vincent Romijn en Jelle van Setten

De media over Celia!

Speellijst

Deel deze voorstelling