Jörgen Tjon A Fong op nummer 2 in de Community100 cultuurrubriek

Wat een mooi geweldige rij cultuurmakers om tussen te staan! We vonden onze artistiek leider, curator en oprichter van Urban Myth, Jörgen Tjon A Fong, op nummer twee in de rubriek cultuur van the Community Top100, de meest inclusieve Top 100 van Nederland.

Alida Dors, choreograaf, theatermaker en artistiek leider van Theater Rotterdam voert de lijst aan. Op 3,4 en 5 staan respectievelijk Pete Wu, Siham Amghar en Fahd Larhzaoui.

Redo en The House of Vineyard zijn de grote (gedeelde) winnaars in de categorie Gamechangers.

De 5 winnaars van the community top100 in de rubriek cultuur
Wat is The Community Top100

De Community Top 100 is een jaarlijkse rankinglijst van gamechangers uit verschillende communities die impact hebben op kleine en grote schaal. De Community Top 100 wordt geproduceerd door Mr & Mrs Oasis en samengesteld door de hoofdredactie en een onafhankelijke redactie.  De Top100 verschijnt als bijlage in De Volkskrant.

De motivatie:

De verhalen die Jörgen en zijn team met Urban Myth vertellen zien wij als Hollands Meesterschap. De gedeelde geschiedenis wordt artistiek herzien en nieuwe verhalen brengen een nieuw perspectief op de huidige stand van zaken in de samenleving. En dat alles terwijl hij ook nog coproducent is van zijn gezin: Jörgen is een Hele Meneer!

Producent, regisseur, schrijver en oprichter van de theatergroep Urban Myth. Jörgen is hiernaast curator van de tentoonstelling ‘HOLLANDSE MEESTERS HER-ZIEN’. In de fototentoonstelling wordt een gezicht gegeven aan de onbekende historische figuren van kleur uit de geschiedenis van Amsterdam. Urban Myth maakt sinds 2001 interdisciplinaire theatervoorstellingen met actuele en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van inclusie en identiteit.

Deel dit bericht