Maureen Healy nieuwe directeur Urban Myth

Maureen Healy is per 8 mei 2023 de nieuwe directeur van Stichting Urban Myth in Amsterdam. Zij volgt interim-directeur Nicolien Luttels op, die strategisch-operationele taken van de oprichter en voormalig artistiek leider en huidig directeur van De Kleine Komedie Jörgen Tjon A Fong overnam. Healy stapt op een belangrijk moment in: Urban Myth staat op een strategisch kruispunt in haar 20-jarig bestaan.

“Ik ben vereerd om in deze periode van transformatie in Nederland een concrete en in mijn ogen essentiële bijdrage te mogen leveren aan de uitvoering van de missie van Urban Myth. Er zijn nog steeds onvoldoende beschreven bladzijden met zwarte historische iconen. Deze bladzijden zijn toe aan een continue invulling om de zich ontwikkelende samenleving te verrijken met de gelaagdheid van het leven waar we ons nu in bevinden.” – Maureen Healy

De kennis en ervaring die Maureen meebrengt zijn minstens zo gevarieerd als haar netwerk. Zij produceerde met passie theatervoorstellingen en bedacht vooruitstrevende theaterconcepten, zoals bijvoorbeeld Black Magic Woman Festival in het Bijlmer Parktheater (2001-2013). De laatste tijd produceerde zij vooral solo, maar in de beginjaren ook veel met actrice/cabaretière Jetty Mathurin, ook al in hun moederland Suriname. Na een aantal jaar in andere sectoren werkzaam te zijn geweest, trok het theater weer. Sinds 2021 was ze betrokken bij “De koningin van de voedselbank, Zuidoost editie” van theatergezelschap Parels voor de Zwijnen. Ook produceerde ze een Anansi-verhaal in een samenwerking tussen de Jeugdtheaterschool Zuidoost en de Groene Hub.

“We zijn heel blij met de komst van Maureen Healy, een ervaren en enthousiaste nieuwe directeur. Haar persoonlijke visie is om diversiteit/ inclusie als basis-uitgangspunt te wortelen in ons land. Theater is bij uitstek een geschikte plek om deze levensvisie vorm te geven. We delen haar visie, die perfect aansluit bij de missie van Urban Myth en hebben heel veel zin om hier samen met Maureen mee aan de slag te gaan.” – Rosanna Duttenhofer (zakelijk leider Urban Myth)

BLIK OP DE TOEKOMST
Urban Myth oprichter en artistiek leider Jörgen Tjon A Fong startte december 2021 als directeur van de Kleine Komedie, maar blijft verbonden als artistiek adviseur. Healy neemt nu de honneurs waar als directeur en staat samen met het team en het bestuur voor een strategische keus over de toekomst van Urban Myth.

“Wij hebben alle vertrouwen in het team en Healy als directeur en zullen haar ondersteunen daar waar nodig. De situatie was best spannend voor Urban Myth maar mede door de inzet van Nicolien Luttels en Jörgen Tjon A Fong als adviseur hebben wij het vertrouwen gekregen van onze partners en subsidient (FPK) om door te gaan met het maken van deze noodzakelijke producties, waarvoor dank aan allen.” – Edward John Paulina (bestuursvoorzitter)

Foto: Les Adu

OVER MAUREEN HEALY
Maureen Healy (1960) is een ervaren theaterproducent en bestuurder. Zo was zij o.a. bestuurslid van Comité 4 en 5 mei ZO en VocaalLab en adviseur van diverse fondsen (MF, AFK).

Maureen studeerde cum laude af aan de City University of New York in de studie BA-theater, Film en Linguïstiek. Haar tienerjaren in Suriname (als dochter van Amerikaanse expats) brachten haar flexibiliteit en begrip voor de ander bij, een stevig fundament voor haar streven om mensen met elkaar te verbinden daar waar mogelijk.

THEATERPRODUCTIES 2023 URBAN MYTH
Op 21 juni a.s. is de première van DHLOMO in het Erve Asito stadion van Heracles in Almelo, een coproductie met Stichting Gelijkspel. In de week voor Keti Koti en op 1 juli zelf vieren Theater de Krakeling, De Toneelmakerij en Urban Myth de vrijheid/afschaffing van de slavernij met de coproductie IN KLEUR: 4 eenakters op basis van de persoonlijke verhalen van vier aanstormende talenten met een traditionele Keti Koti maaltijd en muziek.
Op 20 oktober gaat GILGAMESJ in première: interactief theater in samenwerking met Stip theaterproducties, Theater De Krakeling en DIEHELEDING.

Deel dit bericht