Martin Luther King

Dit zei het publiek:

Over deze voorstelling

Martin Luther King volgt het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een jonge man die in zijn jeugd al een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent: “I have a dream…”

De voorstelling begint in 1937, de tijd dat Martin Luther King nog Michael heette. Hij heeft een onbezorgde jeugd, totdat hij naar school gaat. Hij moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en wakkert een vuurtje aan dat niet meer te doven is. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

‘Martin Luther King’ is een swingende muzikale familievoorstelling onder de regie van Jörgen Tjon a Fong, met hoofdrollen voor José Montoya, Imanuelle Grives, Rosa da Silva en Viktor Griffioen. Tijdens de voorstelling wordt voor livemuziek gezorgd door Gianni Noten, Timothy Bennet en Djuwney.

Cast & Crew
Tekst en regie: Jörgen Tjon a Fong
Spel: José Montoya, Imanuelle Grives, Rosa da Silva, Viktor Griffioen
Muziek: Gianni Noten, Timothy Bennet, Djuwney
Tekst: Jörgen Tjon A Fong
Dramaturgie: Corien Baart
Decor: Koen Stegers
Kostuums: Jantine Kraaijeveld
Lichtontwerp: Coen van der Hoeven

Educatie
Bezoek je Martin Luther King met jouw school? Voor groep 5, 6, 7 en 8 van het primair onderwijs ontwikkelden we een lesbrief bij de voorstelling die je ter voorbereiding kunt gebruiken.  Heb je vragen over het educatieprogramma of wil je een workshop bij de voorstelling boeken dan kun je contact opnemen met Hiske Dijkstra, hoofd educatie van Theater de Krakeling via educatie@krakeling.nl.

Coproductie
Het 40-jarig bestaan van De Krakeling vormde de perfecte aanleiding om zelf een bijzondere voorstelling te maken. Kees Blijleven, directeur van De Krakeling, nodigde Urban Myth en STIP theaterproducties uit om samen ‘Martin Luther King’ te produceren. De voorstelling komt voort uit een behoefte aan verhalen die een kijkje geven in een andere wereld. Het gaat over de verschillen tussen mensen, maar ook juist over onze gezamenlijke geschiedenis. Deze voorstelling nodigt het jonge publiek uit om met elkaar in gesprek te gaan, om elkaar de ruimte te bieden om idealen te hebben en deze te kunnen uitspreken.

Over De Krakeling
De Krakeling is al 40 jaar hét theater waar kinderen, jongeren en hun familie kunnen genieten van theater. De Krakeling geeft kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking een positieve theaterervaring die hun wereld groter maakt.

Over STIP theaterproducties
Stichting Theater Initiatieven en Produkties is opgericht in 1987 en specialiseert zich in de tourneeplanning van de beste jeugdtheatergezelschappen in Nederland en produceert zelf voor jonge en talentvolle makers.

Martin Luther King wordt mede mogelijk gemaakt door Internationaal Theater Amsterdam, Het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Het Fonds Podiumkunsten, VSBfonds en Fonds21.

De media over Martin Luther King

Agenda

Deel deze voorstelling