Martin Luther King

Dit zei het publiek:

Over deze voorstelling

Martin Luther King volgt het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een jonge man die in zijn jeugd al een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent: “I have a dream…”

De voorstelling begint in 1937, de tijd dat Martin Luther King nog Michael heette. Hij heeft een onbezorgde jeugd, totdat hij naar school gaat. Hij moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en wakkert een vuurtje aan dat niet meer te doven is. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

‘Martin Luther King’ is een hoopgevende muzikale familievoorstelling onder de regie van Jörgen Tjon a Fong, met hoofdrollen voor José Montoya, Noah Blindenburg, Myrthe Huber en Viktor Griffioen.  De live-muziek tijdens de voorstelling wordt voor door Gianni Noten, Timothy Bennet en Djuwney.

Educatie
Voor de schoolvoorstellingen van Martin Luther King is een lesbrief ontwikkeld. Download de lesbrief hier.

Cast & Crew

Tekst en regie: Jörgen Tjon a Fong
Regie-assistent: Sara Bergen
Spel: José Montoya, Noah Blindenburg, Myrthe Huber, Viktor Griffioen
Muziek: Gianni Noten, Timothy Bennet, Djuwney
Tekst: Jörgen Tjon A Fong
Dramaturgie: Corien Baart
Decor: Koen Stegers
Kostuums: Jantine Kraaijeveld
Lichtontwerp: Coen van der Hoeven

Coproductie
Kees Blijleven, directeur van Theater De Krakeling te Amsterdam, voelde de urgentie om kinderen te inspireren met actuele verhalen. Verhalen die spelen in de samenleving van nu waarin ze zich kunnen herkennen en mee kunnen identificeren. Na het zien van Urban Myth’s We hadden Liefde, We hadden Wapens -een voorstelling over de burgerrechtenbeweging- benaderde Blijleven regisseur Jörgen Tjon A Fong en vroeg hem een jeugdvoorstelling te maken over Martin Luther King. Met STIP theaterproducties erbij vormen zij een sterk coproducenten trio dat voor deze eerste coproductie direct beloond werd met de Gouden Krekel voor “meest indrukwekkende jeugdproductie van 2019.”

Over De Krakeling
daagt kinderen en jongeren uit met een theaterervaring die hun wereld groter maakt. Voorstellingen waarin ze kennis maken met nieuwe werelden, uiteenlopende meningen en andere perspectieven. Gevestigd in Cultuurdorp Westergas is De Krakeling hét Amsterdamse theater waar kinderen en jongeren kunnen genieten van toptheatervoorstellingen.

Over STIP theaterproducties
STIP theaterproducties speelt al ruim dertig jaar een belangrijke rol in het Nederlandse jeugdtheater. STIP een impresariaat gespecialiseerd in de tourneeplanning van de beste jeugdtheatergezelschappen in Nederland en produceert voorstellingen van aanstormend jonge en talentvolle jeugdtheatermakers.

Martin Luther King wordt mede mogelijk gemaakt door Internationaal Theater Amsterdam, Het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Het Fonds Podiumkunsten, VSBfonds en Fonds21.

De media over Martin Luther King

Agenda

Deel deze voorstelling