Urban Myth speelt voor Zijne Majesteit de Koning

Voor Zijne Majesteit de Koning en andere genodigden speelden acteurs Tarikh Janssen en Uriah Havertong gisteren een scene gebaseerd op het schilderij Twee Afrikaanse Mannen. Jorgen Tjon A Fong schreef de scene over de twee broers Bastiaan en Manuel Fernando speciaal voor de opening van de tentoonstelling FLASH | BACK in het Mauritshuis.

Jorgen en Martine Gosselink, directeur van het Mauritshuis ontmoeten elkaar bij de foto gebaseerd op Twee Afrikaanse Mannen uit de Urban Myth tentoonstelling Hollandse Meesters Her-Zien tijdens de opening van ZWART! in het Rembrandthuis. Humberto Tan en Jeangu Macrooy kropen in de huid van de twee broers voor deze foto remake van fotograaf Cigdem Yuksel. Het origineel hangt in het Mauritshuis in Den Haag. De wens om samen te werken rondom dit schilderij was geboren.

In de tentoonstelling FLASH | BACK vertalen zestien fotografen, zowel gevestigde namen als aanstormend talent, het werk van 17de eeuwse meesters naar zestien nieuwe kunstwerken. Wat gebeurt er als nieuwe meesters verder gaan waar oude meesters waren gebleven? Onder andere Erwin Olaf, Rineke Dijkstra, Anton Corbijn en Sanja Marušić – lieten zich inspireren door de zeventiende-eeuwse schilderijen in Het Mauritshuis.

Deel dit bericht