BIRGIT SCHUURMAN STAPT IN DE BURGERRECHTENBEWEGING MET DE LAATSTE DICHTERS VAN URBAN MYTH

Schuurman vanaf 23 februari terug in de Nederlandse theaters met Cees Geel en Tarikh Jansen.

Birgit Schuurman sluit zich aan bij Cees Geel en Tarikh Jansen voor de cast van De Laatste Dichters, de nieuwe muziektheatervoorstelling  van theatergroep Urban Myth (coproductie met Internationaal Theater Amsterdam). De voorstelling vertelt het verhaal over drie Afro-Amerikaanse mannen, bekend als de Last Poets, die zich eind jaren 60 in Amerika emanciperen via poëzie en muziek en hun relatie met elkaar en hun omgeving. Veelzijdig talent, onder andere zangeres en actrice, Birgit Schuurman vertaalt de rollen van de vrouwen in de levens van deze mannen. De voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Christine Otten. De Laatste Dichters, onder regie van Jörgen Tjon A Fong, gaat 23 februari in première in Internationaal Theater Amsterdam en is daarna in de grote zalen van het land te zien.

Woordstrijd voor identiteit

De Laatste Dichters
is een waargebeurd verhaal over de kracht van kunst. Over het vinden van je ware identiteit via woord en muziek (Pink Oculus). Met hun woorden als wapen bestreden de Last Poets ten tijde van de burgerrechtenbeweging in Amerika een generaties-oud negatief zelfbeeld van veel Afro-Amerikanen. De poëtische teksten op muziek van de Last Poets inspireerde vele generaties muzikanten en rappers waaronder David Bowie, Mick Jagger, Public Enemy, 2Pac, Common en Erykah Badu.

Urban Myth onderzoekt op het podium de nalatenschap van deze Last Poets. Niet alleen in Amerika, maar ook hier in Nederland. Het waargebeurde verhaal wordt aangevuld met eigen actuele verhalen, nieuwe gedichten en songs. Wat bracht de strijd van deze eerste rappers teweeg? Wat betekent hun boodschap nu nog in deze tijd van identiteitspolitiek? En hoe dragen ze ook nu nog bij aan bewustwording en maatschappelijke verandering?

Cast & Crew
Regie en script: Jörgen Tjon A Fong
Geïnspireerd op het boek De Laatste Dichters van Christine Otten
Cast: Cees Geel, Tarikh Janssen, Birgit Schuurman, Uriah Havertong
Muziek: Pink Oculus
Coproducent: Internationaal Theater Amsterdam

Deel dit bericht