Martin Luther King op Gavroche Festival in Moskou

Tijdens de premiere van Martin Luther King zat de programmeur van Gavroche International Festival in Moskou in de zaal. Na het zien van de voorstelling wist hij een ding zeker: Martin Luther King moest in Rusland opgevoerd worden op zijn theater festival. Bijna een jaar later, met hulp van Dutch Performing Arts, zaten cast, crew en decor in het vliegtuig voor drie voorstellingen op het Gavroche International Festival.

Regisseur Jörgen Tjon A Fong zei in een interview over het bezoek met Dutch Culture: “We zijn heel blij dat de voorstelling ook aantrekkingskracht heeft in het buitenland. Het laat zien dat Martin Luther King een universeel verhaal is. Maar, we spelen de voorstelling in het Nederlands omdat we denken dat het belangrijk is deze in de origele taal op te voeren. Dus in Gavroche spelen we met live-vertaling.”

Deel dit bericht