Vergeten Helden

Monique Klemann, Berget Lewis, Jeangu Macrooy, Sjors van der Panne, Birgit Schuurman & Shirma Rouse.
Muziek, theater en herdenking 

Evy Poetiray, Albert Wittenberg en Boy Ecury…ken jij ze? Waarschijnlijk niet. Niet zoals Hannie Schaft, Erik Hazelhof Roelfzema of Gerrit Jan van der Veen.

Toch zijn dit ook onze verzetshelden. Ze kwamen uit Suriname, Aruba en Indonesië en vochten zij aan zij met Nederlandse verzetsstrijders tegen het Naziregime tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze hielpen joden om onder te duiken, pleegden aanslagen en moesten dat soms met hun leven bekopen. Wat ze niet kregen was erkenning en waardering. Anders dan bij de Nederlandse verzetshelden bleven hun daden onbekend en haalden de geschiedenisboeken niet. Deze prachtige muzikale voorstelling, met een waar sterrenensemble eert deze helden alsnog.  Zo maakt Vergeten Helden van deze verzetsstrijders Herinnerde Helden.

Cast
Cast: Monique Klemann, Berget Lewis, Jeangu Macrooy, Sjors van der Panne, Shirma Rouse.

Muziek
Live band o.l.v. Alvin Lewis

Speeldata
3 mei 20.15 uur De Koninklijke Schouwburg Den Haag – Kaarten
4 mei 21.00 uur De Kleine Komedie Amsterdam – Kaarten

Deze voorstelling wordt gemaakt in samenwerking met De Kleine Komedie in het kader van Theater na de dam


Vergeten Helden op Omroep Max

Urban Myth’s artistiek adviseur en regisseur Jörgen Tjon A Fong presenteert op 2, 3 en 4 mei ook het nieuwe drieluik Vergeten Helden om 22.15 uur op Omroep MAX op NPO 2.

In deze serie duikt Jörgen in het leven van een aantal heldhaftige strijders uit Suriname, Aruba, Curaçao en Indonesië. Mannen en vrouwen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog met gevaar voor eigen leven aansloten bij het Nederlands’ verzet. Ze vochten samen met Nederlandse verzetsstrijders, saboteerden de nazi’s of hielpen Joden om onder te duiken. Maar, anders dan de Nederlandse verzetshelden kregen ze na de oorlog weinig waardering. Waarom?

De media over Celia!

Speellijst

Deel deze voorstelling