Susan Visser en Manoushka Zeegelaar Breeveld spelen Celia!

Susan Visser en Manoushka Zeegelaar Breeveld spelen Celia!
Nieuwe grote zaalproductie van Urban Myth gaat 16 februari in première

Twee Cubaanse iconen, Celia Cruz en Celia Sanchez, ontmoeten elkaar in de nieuwe swingende grote zaal productie van Urban Myth. Susan Visser vertolkt de rol van revolutionair Celia Sanchez. Manoushka Zeegelaar Breeveld is salsakoningin Celia Cruz. De muzikale theatervoorstelling gaat op 16 februari 2019 in première in de Stadsschouwburg van Amsterdam en is daarna in zestien grote zalen te zien in het hele land.

Celia Sanchez en Celia Cruz: revolutionair en salsakoningin
Celia Sanchez was een heldin van de Cubaanse revolutie en de rechterhand van Fidel Castro. Celia Cruz vluchtte tijdens de revolutie naar Amerika en brak wereldwijd door als de ‘Queen of Salsa. Wat zijn de consequenties van hun keuzes? Op het podium ontmoeten de vrouwen elkaar en ontstaat een spannend conflict. Over idealisme en solidariteit. Over vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid. Cuba en de revolutie zijn het decor voor de waargebeurde verhalen van twee zeer uiteenlopende bijzondere vrouwen die voor het land een belangrijke maar vergeten rol hebben gespeeld.

Muziek
Een feestelijke, temperamentvolle voorstelling met veel swingende salsa van Celia Cruz en de nostalgische muziek van de Buena Vista Social Club.

Cast
Spel: Susan Visser en Manoushka Zeegelaar Breeveld, Eric Corton, Dennis Rudge, Noah Blindenburg
Tekst: Koos Terpstra
Regie: Jörgen Tjon A Fong
Muziek: Timbazo o.l.v. toppercussionist Nils Fischer met Samuel Ruiz, Oscar Cordero, Marc Bischoff, Armando Vidal en Joe Rivera

Speeldata Kijk op http://www.urbanmyth.nl/2018/05/14/celia/ voor actuele speeldata.

Einde bericht Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Christy Ju van Urban Myth via publiciteit@urbanmyth.nl of 06 48401495.