IN KLEUR | Theater voor Keti Koti

Dit zei het publiek:

Vier jonge schrijvers brengen verhalen in het kader van Keti Koti waarbij de bezoekers samen aan tafel gaan.

Urban Myth, Theater De Krakeling en de Toneelmakerij en Urban Myth slaan de handen ineen met een programma dat aansluit bij het initiatief Theater voor Keti Koti, op 30 juni en 1 juli 2022 waarin podia en gezelschappen programma’s presenteren die verhalen vertellen over het koloniale- en slavernijverleden van ons land.

Sheralynn Adriaansz, Gavin-Viano, Melissa Knollenburg en Nina van Tongeren schrijven elk een eenakter geïnspireerd op het boek De reis van Syntax Bosselman van Arend van Dam. De vier verhalen vormen de basis van een bijzondere theatermiddag/avond voor ouders en kinderen.

PROGRAMMA

Tijdens de voorstelling zit het publiek aan lange tafels te kijken en te luisteren naar de verschillende verhalen. Tussen de eenakters door eten we een traditionele Keti Koti maaltijd, die door de slaafgemaakten op de plantages werd gegeten. Deze gerechten werden gemaakt van ingrediënten die ze zelf verbouwden, soms aangevuld met restjes uit huis. In de loop van de tijd is de maaltijd een feestmaal geworden.

Tijdens het eten praten, zingen, leren en discussiëren we met elkaar én tafeldame Jeritza Toney over de verhalen die we gehoord en gezien hebben. Aan het eind van de voorstelling vieren we een feestje, vieren we de vrijheid.

Het programma duurt 120 minuten, inclusief eten.

Kaarten

Kaarten zijn 12,50 euro inclusief maaltijd. Als je bepaalde dieetwensen hebt, laat het weten via een mail aan kassa@krakeling.nl

Credits

Coproducenten: Urban Myth / Theater De Krakeling / de Toneelmakerij
Regie: Paul Knieriem en Jörgen Tjon a Fong
Tekst: Sheralynn Adriaansz, Gavin-Viano, Melissa Knollenburg en Nina van Tongeren
Spel Denise Aznam, Jaike Belfor, Anton de Bies, Nancy Masaba
Artistiek en educatief team Kees Blijleven, Paulien Geerlings, Michel Hormes, Enver Husicic, Paul Knieriem, Martien Langman, Anoma Ortelee, Jörgen Tjon a Fong, Jeritza Toney
Begeleiding schrijvers: Paulien Geerlings en Enver Husicic
Met dank aan Rinia Overman
Beeld Hedy Tjin

Speellijst

Deel deze voorstelling