Steun Urban Myth: Laat je naam of een reactie achter!
Verbaasd en in shock zijn we. Ondanks een positief advies krijgt Urban Myth, door budget tekort, geen subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst voor 2021-2024. We gaan strijden voor ons voortbestaan, maar samen staan we sterker.
Laat je naam en als je wil een reactie achter onder aan deze pagina. We verzamelen alle reacties en sturen die door naar de gemeente.
Alvast bedankt voor je steun!
Het Urban Myth Team
Foto: Jean van Lingen
Deel dit bericht
Je gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij Urban Myth. Lees hier onze privacyverklaring.
134 Comments
Comments are closed.
Wat een vreselijk bericht. Dit kan echt niet… al het werk van Urban Myth MOET voortgezet worden, belangrijk voor de stad èn voor de wereld. Ik steun deze actie/petitie en ga dit bericht delen.
GEEF GELD AAN URBAN MYTH. POSITIEF BEOORDEELD EN TOCH NIKS KRIJGEN IS ONRECHT.
Gauw rechtzetten deze onbegrijpelijke beslissing!
Dit kan echt niet! Zulk divers theater maken, waar iedere laag van de samenleving verbinden kan vinden. Dit mag niet verloren gaan!!
Ik ben trots op Jorgen en zijn Urban Myth. Een schande als dit niet voort kan bestaan!
Urban Myth doet te goed en te relevant werk om er zomaar niet meer te zijn. Juist nu.
Nadruk op diversiteit en inclusie in nieuwe kunstenplan maar geen subsidie voor urban myth? Heel vreemd! Ik steun van harte het werk van urban myth en ondersteuning daarvan door gemeente/kunstraad.
Vanuit STIP theaterproducties hebben we met artistiek leider Jörgen Tjon A Fong samengewerkt. Dit heeft geresulteerd in onze prachtige coproductie Martin Luther King, samen met ook Theater de Krakeling.
Ik heb grote bewondering voor zijn focus en uiterst professionele houding op de repetitievloer en zijn fingerspitzengefühl voor talent en de juiste acteur in de juiste rol. Voor zijn talent om te verbinden en een heel breed publiek aan te spreken.
Het smaakte naar meer – we hopen nog meer bijzondere coproducties te kunnen ontwikkelen en maken.
Urban Myth mag niet verdwijnen!
Zoveel succesvolle, betekenisvolle producties gebracht, de sporen wel verdiend zou je zeggen.
Martin Luther King is de meest bijzondere jeugdvoorstelling die ik met mijn dochter heb gezien, zo’n bijzondere actuele voorstelling over racisme. Laat hen meer maken!
Laat Urban Myth doorgaan met haar werk! Dankzij Urban Myth heb ik verhalen in de schouwburg en theaterzalen-en op Oerol- gezien en gehoord, die anders niet voor het voetlicht zouden zijn gekomen. Ze openen vensters die anders gesloten blijven. Vensters naar mede-Amsterdammers/landgenoten/Medemensen.
Laat Urban Myth blijven!
Urban Myth is alles wat de traditionele gezelschappen onvoldoende kunnen bieden: aansluiting bij de (crosss) culturele beleving anno nu en verbinding tussen generaties kunnen zijn met haar producties. Het blijft een onbegrijpelijke beslissing.
Onbegrijpelijk dat in deze tijden een organisatie die diversiteit LEEFT en IS geen subsidie krijgt. Mooie stukken die het hoofd en hart raken, de maatschappij bevragen, zouden wegvallen. Dat KAN NIET.
Urban Myth is altijd een voorloper geweest in het aanbod voor een divers en breed publiek. Afgelopen periode is daar de jeugd ook bijgekomen en daarmee is het een perfecte speler in het Amsterdamse veld. Urban Myth vertelt verhalen die gehoord moeten worden over ons gedeeld verleden en verbindt.
Urban Myth brengt verhalen, levens, geschiedenissen naar het NU. In heel NL, voor alle NL’ers. Please, laat zehhun prachtige en BELANGRIJKE werk voortzetten. Ze maken impact!
Ik zie mezelf niet vaak vertegenwoordigd in het theater. In Urban Myth verhalen herken ik mezelf. Een gemis als ik hier niet meer naar toe kan.
Urban Myth? Broodnodig in het theater aanbod! Bijzondere voorstellingen van UM gezien en ik zie uit naar volgende producties mits hun alsnog subsidie wordt toegekend. Urban Myth maakt het verschil…
Kom op. Zoiets zet je toch niet bij het afval. Cultuur moet blijven.
Als er een gezelschap is in Nederland die kritisch naar de maatschappij kijkt, daar dan voorstellingen over maakt om er vervolgens van te leren en met die rijkere kennis verder te verbinden, dat is waar kunst over gaat toch? Al genietend er iets van opsteken? Al genietend de confrontatie aangaan met jezelf en met jou vele anderen? Daarbij zijn het vaak verhalen van diverse werelden en zijn het vaak nieuwe verhalen!! Die zijn al zo schaars in Nederland… Geen subsidie? Onterecht en Onbegrijpelijk!
Urban Myth is zo belangrijk voor een rijke culturele stad (en buiten zijn grenzen)! Er moeten nog veel meer van die mooie én urgente projecten gemaakt kunnen worden!
Dit mag en kan niet (waar zijn)
Een plek voor verbinding en ontwikkeling door oog te hebben voor en kunst te maken vanuit een gedeelde diverse geschiedenis is noodzakelijk in de stad Amsterdam.
Steun Urban Myth
Urban Myth laat zien hoe de gedeelde geschiedenis uit de voormalige koloniën van het koninkrijk der Nederlanden zo belangrijk is …….UrbanMyth moet blijven ✊?✊?✊?✊?✊?
Urban Myth is van belang voor niet alleen de stad Amsterdam, maar voor heel Nederland. Urban Myth geeft verhalen een stem die anders verloren gaan! Ze bestuderen de geschiedenis en openen de ogen van alle culturen en achtergronden met hun gewaagde theater! Urban Myth kan NIET verloren gaan!
Steunen die hap!
Verschrikkelijk bericht. Zoveel maatschappelijk verbonden stukken. Urban Myth moet blijven.
Heel jammer ondertussen een begrip, urbanmyth is nog lang niet klaar met het theater. En de theater bezoekers niet met Urban Myth, het worden er steeds meer.
Er moet toch juist nu juist steun zijn voor vele mooie, bijzondere theaterproductie.
Bewaar en voed onze stedelijke mythen, voed de mond van het theater, die de stem spreekt die wij allen moeten horen!
Subsidieer Urban Myth!
Amsterdam heeft gezelschappen als Urban Myth zo hard nodig. Een onbegrijpelijke keuze de subsidie te stoppen terwijl zo duidelijk is dat UM meer ruimte en middelen zou moeten krijgen.
Het niet ondersteunen van Urban Myth is absurd. Ze brengen al zeker vijftien jaar de diversiteit die nu eindelijk beleid is geworden. Het is een van de meest consistente groepen die een divers publiek (qua achtergrond en leeftijd) bereikt met aansprekende verhalen. Er moet echt geld bij voor een logisch en stabiel kunstbeleid, want dit kan gewoon niet.
Gauw rechtzetten deze onbegrijpelijke beslissing!
Echt absurd dat Urban Myth na toekenning van de subsidie alsnog bij gebrek aan budget buiten de boot valt. Juist nu is het belangrijk verhalen en geschiedenis toe te lichten over ons gezamenlijke verleden en dit op eigen wijze te laten zien en ervaren in tentoonstellingen en voorstellingen. Echt een gemis voor jonge en oud als Urban Myth niet door kan gaan.
Ik hoop op wijsheid van het AFK en het FPK. Urban Myth, ik steun jullie volledig!
Belangrijke stem voor de stad en de wereld!
Kom op Amsterdam .. laat ze niet barsten !!
Wat erg dit! En wat een gemis voor Amsterdam als jullie niet kunnen blijven voortbestaan. Ik hoop echt dat dit wordt rechtgetrokken, want anders verliezen we echt een pareltje in de theaterwereld. Zonde, zonde, zonde!!
Is er eindelijk een succesrijke organisatie met voorstellingen door en voor iedereen, is het weer niet genoeg. Dit moet rechtgetrokken, Urban Myth moet die fantastische voorstellingen kunnen blijven maken.
Urban Myth heeft zijn waarde allang bewezen en staat voor diversiteit en verbinding!
Urban Myth durft buiten de lijntjes te denken en te kleuren. Die openheid voor verrassende èn broodnodige perspectieven maken Urban Myth onmisbaar in Amsterdam.
Amsterdam is niet compleet zonder de stem van Urban Myth. Ik wil niet zonder jullie ! Ik geniet en leer van elke voorstelling . Kunst , verbinding , educatie , muziek , you got it all ♥️
Urban Myth maakt kwalitatief en uitgesproken theater en liet mij op jonge leeftijd zien dat theater een totaal ervaring van zoveel verschillende kunstvormen kan zijn. En dat Hiphop in een schouwburg mogelijk is! ‘Sophie&Nola’ en ‘We hadden liefde, we hadden wapens’: Muziektheater met universele thema’s en een toffe cast met ervaren en nieuw talent. Met Jorgen Tjon a Fong als leider: eigenzinnig en met hart voor de kunst, storyteller en aanjager pur sang!
Steun Urban Myth!
Ongelofelijk dat Urban Myth, dat vorig jaar nog de Gouden Krekel won voor de beste Nederlandse jeugdtheaterproductie, op deze manier wegbezuinigd wordt. Een schande. Op deze manier wordt de roep om meer inclusiviteit en diversiteit op de Nederlandse podia een holle wens.
Steun!
Na het zien van de zeer indrukwekkende voorstelling Martin Luther ben ik jullie (werk ) intensief gaan volgen. Ik hoop op jullie voortbestaan!!
Hoe gevarieerder hoe beter!
Jörgen Tjon A Fong heeft met Urban Myth pionierswerk verricht. Hij ging de troepen vooruit, lang voordat ‘diversiteit’ een toverwoord voor subsidie werd. Dat uitgerekend dit gezelschap nu misgrijpt, is onbegrijpelijk.
Onbegrijpelijk. Urban Myth is een begrip met verrijkende producties.
Gezien alle topics die momenteel spelen in de wereld en onze maatschappij heeft urban myth bij uitstek een leidende en vooruitstrevende rol met de boodschap die nu meer dan ooit van belang is om gehoor te krijgen .
Via de unieke wijze worden mensen aan het denken gezet over diversiteit, inclusiviteit, eigen denkbeelden en open dialoog.
Come on! Top club met goede plannen. Zaaglijn is een politieke keuze. Dat kan dus anders…
Urban Myth is naast cultureel ook sociaal maatschappelijk van groot belang mede vanwege de aard van haar producties
Urban Myth steekt al jaren zijn nek en werkt zich totaal uit de naad om op een hele mooie manier een verschil te maken. Wat ze ook keer op keer lukt. Altijd op een onverwachtse en onderscheidende manier. Van alle groepen die het het verdienen om in leven te blijven staan zij ergens bovenaan.
Dit mag niet gebeuren. Juist deze groep heeft subsidie ? nodig
Eeuwig zonde!
Een stad als Amsterdam heeft juist de verhalen van Urban Myth nodig!
Positief advies zou steun moeten betekenen.
Amsterdams Fonds voor de Kunst: zet dit even recht en zorg ervoor dat Urban Myth verder kan.
Zet ‘m op!
Blijkbaar schieten de rituele dansjes van beleidsnotities, beleids – cq projectplannen, commisies en lobby zo langzamerhand hun doel voorbij. Want de adviezen hebben blijkbaar geen enkele waarde meer…
….
Schokkend bericht! Zulke prachtige, waardevolle, nodige producties gericht op zowel volwassen als de jeugd. Vanuit invalshoeken die vooral nu zo nodig zijn. Zag zelf oa de fantastische voorstelling ‘Celia’. Laten ze alsjeblieft de subsidiekraan niet dichtdraaien voor jullie!
Dat Urban Myth geen steun krijgt van AFK had ik niet verwacht, terwijl ik het idee had dat Urban Myth toonaangevend en een voorbeeld was voor hoe je voorstellingen kon realiseren die voor bicultureel divers publiek aantrekkelijk is. En dat juist AFK hier in wilde investeren. Dat Urban Myth nu geen geld krijgt is daarom teleurstellend.
Amsterdam kan niet zonder jullie!
Schande !
Urban Myth maakt zulke prachtige, belangrijke en bijzondere voorstellingen! Laat ze dat alsjeblieft nog heel lang doen!
Urban Myth is een van de meest innoverende gezelschappen van dit moment. De voorstellingen van UM gaan vaak over historische verhalen en figuren die in een hedendaagse context worden geplaatst. Hun voorstellingen trekken een publiek dat een dwarsdoorsnede is van Nederland. Het stopzetten van de subsidie aan Urban Myth zie ik als een kapitaalvernietiging en verarming de Nederlandse theaterlandschap. De politiek is nu aan zet!!
Heel vreemd dat juist Urban Myth die succesvolle samenwerkingen aangaat met grote culturele, overwegend ‘witte’, instituten en daar, met uiteenlopende producties, voet aan de grond heeft gekregen nu wordt teruggefloten door het AFK, door geen jaarlijkse vaste subsidie te krijgen……Ze worden hierdoor teruggezet.
Dat is ontzettend zonde want Jörgen Tjon A Fong en zijn team weten de laatste jaren juist een breed en gemêleerd publiek te bereiken met hun uiteenlopende, op historische feiten gebaseerde, wervelende theaterstukken en geënsceneerde foto-producties over onbekende ‘zwarte’ geschiedenissen. Amsterdammers (en andere Nederlanders) hebben hier behoefte aan.
Het kan en mag niet zo zijn dat na jaren van pionieren, vele belangwekkende producties, een verbindende schakel zijn in de stad, discipline overschrijdend werken, Urban Myth zich nu geconfronteerd ziet met deze afwijzing. Het belang voor de stad is onmiskenbaar: Jörgen Tjon A Fong en zijn team brengt publiek uit alle stadsdelen naar de Stadsschouwburg Amsterdam, naar het Amsterdam Museum en nog veel meer plekken. Het zou niet meer dan terecht zijn dat het besluit om Urban Myth geen subsidie meer te verstrekken, zsm wordt teruggedraaid.
Waar anders zijn er verhalen die over mij gaan en mij aangaan.
Met rollen en rolmodellen die op mij lijken of ik op hun.
Urban Myth moet blijven.
Het zou zo zonde zijn als zulke prachtige voorstellingen niet meer gemaakt kunnen worden!
Onbegrijpelijk besluit! Urban Myth maakt zoveel relevante, waardevolle en bijzondere voorstellingen. Ik steun deze actie voor 100%
Onbegrijpelijk! De producties van UM zijn te relevant om subsidie te stoppen, zeker nu!
Onbegrijpelijk, UM moet blijven.
Amsterdam kan niet zonder Urban Myth en Jörgen Tjon A Fong. Wat anderen al zeggen: zeker in deze tijd waarin we verbinding en wederzijds inleven nodig hebben. Wie kan dat beter faciliteren met culturele producties van hoog niveau dan Urban Myth?
UM is een belangrijke stem in (en buiten) Amsterdam. Positief beoordeeld en geen subsidie, dat kan niet.l
Heel zonde als Urban Myth geen subsidie meer zou krijgen!
Goede dingen ontstaan niet vanzelf, daar zit een gedachte achter, creativiteit en veel uren werk, goede dingen moet je koesteren. Dus Amsterdam, steun en ondersteun Urban Myth!
Urban Myth is een inmiddels onlosmakelijk deel van de Amsterdamse en Nederlands podiumcultuur, en moet dat blijven!, wij steunen dus het initiatief om ze alsnog te subsidiëren.
Ongelofelijk dat Urban Myth geen subsidie krijgt! De voorstelling over Martin Luther King die ik vorig jaar met mijn dochter bezocht zal ik niet snel vergeten. Boeiend, ongemakkelijk, sterk spel, een voorstelling om nog lang over na te denken en te praten. Precies wat we nodig hebben in deze tijd. We hebben Urban Myth nodig en zij die subsidie!
Goede/ belangrijke culturele producties moeten gekoesterd worden. Urban Myth hoort subsidie te krijgen!
Podiumkunsstsubsidie in Nederland: het blijft de armoede verdelen. En dan steekt A’dam nog heel gunstig af ten opzichte van wat er landelijk gebeurt. Maar in plaats van de zaaglijn te hanteren, zou de politiek er beter aan doen het budget zo te maken dat alle positief beoordeelde aanvragen daadwerkelijk gehonoreerd worden. Nu worden we gewoon tegen elkaar uitgespeeld.
Zo win je de Gouden Krekel voor de beste Jeugdtheaterproductie van 2019 …
zo krijg je geen subsidie meer …
dat gaan we toch niet zomaar laten gebeuren?! …
Urban Myth: ‘by all means neccessary’! Sinds 2001 constant bezig met culturele projecten en voorstellingen, een mix van acteurs, vormen, publiek, verhalen belichtend die we te weinig horen in Nederland. Veel instellingen en gezelschappen zijn (helemaal in deze tijd…) op zoek naar een dergelijke mix. Maar Jörgen Tjon A Fong en Urban Myth have been down since day one. Because it comes naturally.
Hoe kan dit? waar moet een gezelschap dan wél aan voldoen om gesubsidieerd te blijven?
Hoe kan dit? Waar moet een gezelschap dan wél aan voldoen om gesubsidieerd te blijven?
Positief advies geven en geen geld… het theatrale, culturele en sociale belang inzien van het bestaan van Urban Myth maar zeggen : « helaas pindakaas ? » . Het is toch duidelijk dat het geld-pot- subsidie-systeem « in vraag gesteld » dient te worden en niet het gezelschap?! Ik wil geloven in verandering. U ook? Actie!
Deze unieke groep met groot maatschappelijk belang zou toch een plaats moeten behouden in het toch al zo verschralende kunst aanbod. Ongelooflijk als Amsterdam dit zou laten gebeuren.
Zulke mooie voorstellingen…… Amsterdam is al aan het verwitten. Nu ook nog in de kunst.
Zo omeerlijk dat Urban Myth geen subsidie krijgt. Zo belangrijk dat thema’s van de Black History gebruikt worden!
Dit werk van Urban Myth is juist in deze tijd, in deze periode, hard en broodnodig. Laat deze makers niet in de steek. Het algeheel belang is enorm groot. Zeker in en stad als Amsterdam. Kom op!
Ongelooflijk dat multicultureel Amsterdam met een links college zo’n beslissing neemt. Vele malen genoten van de voorstellingen van Urban Myth waarbij vaak op subtiele en soms niet subtiele manier het publiek een noodzakelijke spiegel wordt voorgehouden.
Onbegrijpelijk dat Urban Myth buiten de vierjaren subsidies is gevallen! De voorstellingen voor zowel jong als oud(er) zijn altijd bijzonder, openen een wereld die voor velen onbekend is , van belangrijke en bepalende historische figuren en verhalen uit de multiculturele historie ! Deze verhalen moeten verteld en gedeeld worden!
De stem van Urban Myth is er 1 die er altijd toe deed maar in deze tijden meer nodig is dan ooit tevoren. Kortom steun is essentieel. WAKE UP AFK & Gemeente Amsterdam.
Jullie zijn zo hard nodig en leveren een aantoonbare bijdrage aan wat we met zijnallen belangrijk ZEGGEN te vinden . Dus ook daden en dat betekent onder meer geld voor dit noodzakelijke werk.
Voor weinig geld maakt Urban Myth al jaren zo veel moois, gun ons dat ook de komende jaren!
Urban myth zet mensen op een fantastische manier aan het denken over cruciale maatschappelijke thema’s.
Dat is instrumenteel in deze tijd en moet blijven bestaan!
Mijn steun hebben jullie: Urban Myth moet blijven!
Urban Myth heeft talloze mooie kleinere en grotere voorstellingen, projecten en cross-mediale events gemaakt, en dat al bijna 20 jaar. Met een eigen stijl, veel kruisbestuiving, gevoel voor humor en als rode draad het vertalen van belangrijke (klassieke of historische) verhalen naar het hier en nu. En dat allemaal op een vanzelfsprekend diverse, kleurrijke manier – waardoor er een veel breder en nieuwer publiek op af komt – precies datgene waar al zo lang behoefte aan is in het Nederlandse theater- en culturele landschap. Urban Myth moet blijven!!!
Urban Myth verdient subsidie!
Jullie verdienen een toekomst
Na het succes van de Gouden Krekel voor ‘Martin Luther King’ willen we graag mooie jeugdvoorstellingen met Urban Myth blijven maken.
Voorstellingen met groot maatschappelijk belang en van hoge artistieke kwaliteit…die mogen niet verdwijnen? Daarnaast is Urban Myth de belichaming van diversiteit in de podiumkunsten. Ik hoop van harte dat er meer geld vrijkomt zodat jullie positieve advies ook beloond wordt.
Beste lezer, Urban Myth vertegenwoordigd in mijn optiek het grote voorbeeld van professioneel divers theater. UM laat alle facetten van totaaltheater zien en vertelt ons over de geschiedenis van culturen in Nederland, zet fenomenaal portretten neer van historische figuren met een muzikaliteit waar je u tegen zegt. Met zowel een hoogstaande artistieke als educatieve kwaliteit is deze theatergroep onmisbaar in het Amsterdamse en Nederlandse theaterlandschap. Ik vind dit onbegrijpelijk, zet ajb deze fout zo spoedig mogelijk weer recht. Urban Myth verdient subsidie!
Mvg Rozemarijn Schouwenaar (op prive titel en namens LKCA).
Urban Myth is onmisbaar in deze veranderende maatschappij. Een mix van geschiedenis, maatschappelijke actuele thema’s omlijst met muziek te zien in grote en kleine voorstellingen in Nederland en daarbuiten en niet . Het laat je nadenken over wie we zijn, wat we gedaan hebben en wat we doen. Dit mag niet/nooit verloren gaan!
Als er een gezelschap in Nederland is, dat multi disciplinair theater maakt, is dat Irban Myth. Van Noord tot zuid, van oost tot west. Voor stedeling en regiobewoner. Voor en door wit en zwart. Met bekende en onbekende Nederlander. En super geengageerd. Een schande dat dit gezelschap van het palet dreigt te verdwijnen!
Urban Myth is ZO de moeite waard! Zij verdienen steun.
Heel raar inderdaad.
Hoog inzetten op diversiteit en inclusie. andere groep om deze reden niet honoreren en dan geen subsidie voor urban myth?
Urban Myth moet blijven!
Urban Myth is onlosmakelijk verbonden aan wereldstad Amsterdam en MOET net als al die andere kunstinstellingen die een positief AFK advies hebben gekregen alsnog worden opgenomen in het Amsterdamse Kunstenplan.
Heel-erg-raar, Urban Myth is een belangrijke speler en vervult op tal van gebieden een voortrekkersrol in de podiumkunsten, reparatie van dit besluit lijkt mij evident!
Niet verloren laten gaan!
Juist nu hebben we Urban myth nodig. Vreemd besluit! Fixit
Heel vreemd besluit en ook onbegrijpelijk. Urban Myth is al jaren een voortrekker als het gaat om het vertellen van nieuwe verhalen en het maken van theater, niet alleen binnen de vier muren van het theater. Urban Myth moet doorgaan!!!!
Ook mijn stem voor het voortbestaan van Urban Myth!
Onmisbaar!
Uitermate vreemde beslissing
Net als alle andere positief beoordeelde instellingen die onder de zaaglijn terecht zijn gekomen verdient Urban Myth een plek in ons culturele bestel!
Prachtige tentoonstelling Hollandse Meesters Herzien in de Hermitage gaf nieuwe inzichten in onze multiculturele geschiedenis/samenleving.
Urban Myth moet door.
Urban Myth hoort bij Amsterdam en mag niet verloren gaan.
Om juist in deze tijd een theatermaker als Urban Myth geen platform meer te geven, getuigt van niet alleen toondoofheid maar ook gebrek aan visie. We hebben deze mensen nodig in ons cultuurbestel!
Urban Myth moet blijven!!!
Het geluid van Urban Myth mag niet worden gemist. Zeker nu niet!
Urban Myth kan echt niet gemist worden in Amsterdam en in het land! Deze theatergroep heeft al zo’n staat van dienst met prachtig theater maken voor alle leeftijdsgroepen. Het is een grote vergissing om geen subsidie toe te kennen. Snel repareren.
Urban Myth verdient een vaste plek!
Een positief advies en terecht! En dan dit. Steun Urban Myth!
Een positief advies en dan dit…! Urban Myth moet blijven! Steun UM!
Urban Myth iuíst nu van zoveel waarde Laat deze mensen hun betekenisvolle werk doen in het belang van een nog groter geheel.
Ik stond op de vloer van de Krakeling tussen een grote groep (voornamelijk witte) kinderen die opkeken naar Martin Luther King (weliswaar gespeeld door Jose Montoya, maar dat is bijna hetzelfde) die boven hen stond. De kinderen luisterden ademloos naar wat hij zei, ze hingen aan zijn lippen. MLK was hun held op dat moment. ‘Wat is theater toch magisch’, dacht ik, ‘dat dat weer kan. Kinderen die vol bewondering opkijken naar MLK.’
Het is zo belangrijk dat dit soort voorstellingen worden gemaakt. Voor de Amsterdamse kinderen, voor het Amsterdamse publiek. Het theater, de verhalen van Urban Myth mogen niet ontbreken in onze mooie veelkleurige stad.
We hadden liefde, we hadden wapens, Ella!, Martin Luther King, Celia!, Hollandse Meesters Her-zien; stuk voor stuk producties die je als bezoeker raken, ontroeren en aan het denken zetten over maatschappelijke vraagstukken en de rol van de bezoeker daarin. Als geen ander is Urban Myth in staat onvertelde verhalen uit ons gezamenlijk verleden van een hedendaagse relevantie te voorzien; en die relevantie is nu, in tijden van COVID-19, Black Lives Matter en klimaatveranderingen, essentieel. Laat Urban Myth geen mooi verhaal uit het verleden worden, maar biedt het de mogelijkheid – met een alsnog toegekende subsidie – voor jong en oud nog meer producties te maken die er toe doen.
De producties van Urban Myth raken de tijdgeest op een gelaagde wijze. Ze zijn precies wat je wilt zien in het nu en dat zij geen subsidie toegekend krijgen is een hele grote fout. Herstellen!
Heel vreemd dat Urban Myth geen subsidies krijgt. Zoveel relevante en educatieve voorstellingen. De maker die ook regelmatig tentoonstellingen geeft in musea om geschiedenis toegankelijker te maken en dit in een hele mooie kunstvorm doet. Dit is juist wat nodig is! Voor de kunstliefhebbers, maar ook voor de mensen die misschien niet zoveel van kunst afweten en op deze manier kunnen leren en een passie kunnen ontwikkelen voor de kunst.
Ik vind dat Urban Myth het verdient om subsidies te krijgen, cause if not them then who? And if not now then when?
Please, maak uw besluit niet te snel definitief, heroverweeg waar mogelijk en geef dit gezelschap de tools om verder te gaan met maken, raken, vermaken en leren.
Urban Myth geeft als Amsterdamse instelling broodnodige kleur aan het Nederlandse theaterpalet. Net als andere instellingen met een positief advies die door geldgebrek ‘onder de zaaglijn’ dreigen te vallen, verdient Urban Myth het om gered te worden. Zodat deze theater vernieuwer ons andersoortige voorstellingen kan blijven aanbieden die nieuwe perspectieven geven op onze samenleving. Annet Zondervan, directeur CBK Zuidoost
Urban Myth vertelt verhalen die verteld moeten worden! GEEF ZE GELD!
Cut the crap en steun Urban Myth. Zeker in deze toch al slechte tijden voor kunst & cultuur laat je niet dit talentvolle, originele, diverse gezelschap in de kou staan.
Prachtige voorstellingen, waardevol als die voortgang blijven vinden
Prachtige voorstelling van ze gezien: Martin Luther King.
Belangrijke voorstelling ook.
Laat ze voortbestaan.
Door Urban Myth zie je zwarte verhalen die gezien en gehoord moeten worden in een theaterlandschap dat overwegend wit is.
Urban Myth weet zich ook al jarenlang te binden aan een publiek dat soms vergeten wordt.
Urban Myth is een gezelschap waar de tijd van nu om roept. Er is nog altijd een schreeuw om meer diversiteit in de kunsten en urban myth is een van de weinige organisaties die een dergelijke titel in hun vuistregels zet – in hun beschrijving prominent laat doorschijnen en nakomt. Het theaterlandschap behoeft een herziene verdeling van deze subsidieverlening.
Urban Myth is doing really important work for the times we live in. To not support this kind of work is to deliberately choose to ignore the issues that can no longer be ignored. Stay strong, Urban Myth!